Zdravilišče Laško
Zdravilišče Laško

Zdravilišče Laško – edinstven center zdravstvenega in wellness turizma

Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev sega v čase starih Rimljanov. Skozi leta se je Zdravilišče Laško razvilo v edinstven center zdravstvenega in wellness turizma v Sloveniji. Ključna za to uspešno zgodbo sta bogata termalna voda in strokovno znanje zaposlenih, ki sta pomagala številnim ljudem vzpostaviti zdravje in ohraniti dobro počutje, in to že več kot 165 let.

Zdravilišče Laško

Železnica in razcvet Laškega

Laški trg bi morda še dolgo ostal neprepoznan, če ne bi dunajski načrtovalci železniške proge Dunaj-Trst izbrali ravno te ozke doline. Odločitev za traso čez Laško in Zasavje je bila preprosta – premog, vir gospodarskega razvoja, je bil ključna spodbuda za železnico. V tem času so domačini že dolgo poznali izvire tople vode, vendar jih je muhasta Savinja pogosto prekrila s plazovi in jih zakopala pod grmičevjem, trstičjem in močvirsko travo.

Razvoj zdravilišča

Poleg rehabilitacije je Zdravilišče Laško postajalo odprto tudi za zunanje goste, ki so prihajali v Laško na oddih. Med leti 1995 in 1998 je Zdravilišče Laško doživelo preobrazbo, ko je prešlo iz javne ustanove v družbo z omejeno odgovornostjo. Hkrati se je začela modernizacija na področju medicine. Leta 2006 se je pričela gradnja novega, sodobnega kompleksa v več fazah. Ta je vključeval moderni termalni in wellness center s prepoznavno stekleno kupolo, nadstandardni hotel s 188 sobami ter sodoben kongresni center, katerega dokončanje je sledilo leta 2010. Zaradi spremenjene podobe in obogatene wellness ponudbe se je podjetje leta 2008 preimenovalo iz Zdravilišče Laško v Thermana in zasijalo v novi luči.

Bazeni in savne – vodni užitki za vse generacije

Zdravilišče Laško ponuja obilico vodne zabave in doživetij za celotno družino, ne glede na vreme, saj omogoča kopanje pod največjo odpirajočo se stekleno kupolo v Evropi. Tu boste našli sprostitev v blagodejni termalni vodi ter v tematskih savnah, ki pripovedujejo zgodbo Laškega. To je zagotovilo za vašo regeneracijo in revitalizacijo.

Če si želite kakovostnega časa zase, je Zdravilišče Laško pravi kraj za vas. Zdravilišče Laško je eden izmed najnaprednejših termalnih centrov v Sloveniji, kjer se lahko sprostite v blagodejni termalni vodi pod magično stekleno kupolo ter očistite svoje telo in um v tematskih savnah, ki odražajo zgodovino Laškega.

Raznoliki bazeni za uživanje

Bazeni zdravilišča se nahajajo ob reki Savinji, blizu cestne povezave Celje-Brežice, in so le 15 minut vožnje stran od Celja. Plavanje v termalni vodi Laško poživlja, revitalizira in razstruplja. Zdravilišče Laško vam ponuja nepozabno izkušnjo in sprostitev za celotno družino ter obljublja čarobne trenutke pod stekleno kupolo, ki pomnoži sončne žarke za večerno uživanje. Prav tako lahko ob petkih plavate do 22. ure.

Sprostitev in zdravje v sodobnem slogu

Savna Center je pravo središče sprostitve, ki se razprostira na impresivnih 675 kvadratnih metrih. Tukaj boste našli sedem savn, ki so združene v sodobnem slogu s pridihom zgodovine Laškega. Vsaka savna ponuja svojo edinstveno izkušnjo, ki bo pomagala izboljšati vaše počutje. Ob savnah boste našli tudi manjši ohlajevalni bazen, kjer si lahko osvežite telo, ter bazen z ogrevano termalno vodo in masažnimi šobami za dodatno sprostitev.

Koristi savnanja

Vsaka savna ponuja edinstvene koristi. Finska savna pomaga krepiti imunski sistem, preprečevati virusna in bakterijska obolenja, spodbuja presnovo, izboljšuje razpoloženje in omogoča telesno in duševno sprostitev. Savna Ogenj ima karakteristike zemeljskega elementa, medtem ko je savna Hiša oblikovana kot stara kmečka kozjanska hiša. Savna Kristal ponuja vrtinčenje zraka, pri katerem savna mojstri uporabljajo kamnino žadeit, ki je znana po visoki sposobnosti shranjevanja toplote. To omogoča ustvarjanje fine, visokokakovostne pare, ki olajša dihanje. Poleg tega kamnina oddaja feritne in silikatne kisline, ki blagodejno vplivajo na kožo in dihalne poti.

Turška in infrardeča savna

Turška savna je odlična za sproščanje mišic in čiščenje kože, saj para odpira pore. Vlažnost zraka ugodno vpliva na dihala in imunski sistem. Infrardeča savna deluje globinsko in pomaga ogreti telo. Ima številne koristi, vključno z zmanjševanjem utrujenosti, sproščanjem uma, odpravljanjem stresa in izboljševanjem prožnosti kože. Zaradi manjšega vpliva na srčni utrip in pretok krvi je primerna tudi za ljudi s srčnimi težavami.

Wellness Spa Center

Zdravilišče ponuja stilsko dovršen Wellness Spa Center, ki je kot nalašč za razvajanje telesa in duha. Ta kraj nam omogoča umiritev nemirnega duha, počitek utrujenega telesa ter obnovo z novo in svežo energijo. Na voljo je bogat nabor edinstvenih wellness tretmajev, raznovrstnih masaž, neg telesa in obraza, ki se dopolnjujejo s hišnimi wellness rituali, ki so jih za vas pripravili wellnes terapevti. Pri ustvarjanju teh unikatnih wellness tretmajev so črpali iz lokalnega okolja in vanje domiselno vtkali tradicijo čebelarstva in pivovarstva.

Postavitev zdravja na prvo mesto

V Thermani Laško se osredotočajo na postavljanje zdravja na prvo mesto, saj je zdravje najpomembnejša vrednota. Ponujajo celovite in individualno zasnovane zdravstvene programe in fizioterapevtske obravnave, ki se združujejo z blagodejnimi učinki edinstvene naravne termalne vode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja