Zdravilišče Laško medicina
Zdravilišče Laško

Zdravilišče Laško – medicina skrbi za vaše zdravje

V okviru Centra medicine v hotelu zdravilišča delujejo samoplačniške specialistične ambulante in posvetovalnice, ki so namenjene oskrbi in svetovanju gostov. Zdravilišče Laško – medicina obravnava vsakega posameznika na individualnem in celostnem pristopu, in sicer pod vodstvom priznanih specialistov različnih medicinskih strok, ki so si pridobili ugled tako doma kot v tujini.

Zdravilišče Laško medicina

Naravne danosti in strokovno znanje za zdravljenje

Zdravilišče Laško – medicina temelji na naravnih danostih, zlasti na blagodejni termalni vodi. Zaupajo pa tudi v strokovnost njihovega medicinskega osebja, ki se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami, pridobljenimi v več kot petdesetih letih delovanja ter združujejo tradicionalne pristope z najnovejšimi znanstvenimi dognanji.

Zdravje in dobro počutje gostov

Zdravilišče Laško – medicina ima temeljni cilj zagotavljanje dobrega počutja, zadovoljstva, izboljšanje in ohranjanje zdravja njihovih gostov. Zdravilišče Laško – medicina ima zdravstveno ekipo sestavljeno iz številnih strokovnjakov, vključno z zdravniki specialisti fizikalne in rehabilitacijske medicine, zdravniki specialisti splošne medicine, ortopedi, travmatologi, nevrokirurgi, nevrologi, logopedi, radiologi, kiropraktiki, diplomirane medicinske sestre, diplomirani delovni terapevti, diplomirani fizioterapevti, bolničarji, zdravstveni tehniki in maserji. Vsakega gosta obravnavajo individualno, vedno pa so na voljo za svetovanje in pogovor. Njihova ekipa si prizadeva za vaše zdravje in dobro počutje.

Zdravljenje gibalnega sistema in nevroloških bolezni

Zdravilišče Laško – medicina se ukvarja z zdravljenjem različnih obolenj in stanj, ki vplivajo na gibalni sistem, centralni in periferni živčni sistem ter kožne bolezni. Njihova specializirana obravnava obsega stanja po poškodbah in operacijah gibalnega sistema s funkcionalnimi izpadi, degenerativni sklepni in izvensklepni revmatizem, nevrološke bolezni, poškodbe in bolezni centralnega in perifernega živčnega sistema ter živčno-mišičnimi boleznimi. Prav tako zdravijo stanja po operativnih posegih v mali medenici, testisih in prsih ter kožne bolezni, kot je psoriaza.

Medicinska rehabilitacija – vrnitev k zdravju

Zdravilišče Laško – medicina ima medicinsko rehabilitacijo kot osrednji del njihovega zdravstvenega programa. Njihov cilj je doseči ali se vsaj približati stopnji zdravja, kakršna je bila pred boleznijo ali poškodbo. Gre za celovit proces, kjer se uspeh doseže z individualnim in strokovnim pristopom vseh članov rehabilitacijskega tima. Zdravilišče Laško – medicina vključuje tako programe, ki jih krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kot tudi samoplačniške programe.

Zdraviliško zdravljenje

V Zdravilišču Laško izvajajo zdraviliško zdravljenje na podlagi pogodbenega sodelovanja z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). To zdravljenje je odobreno s strani zdravnika ZZZS na osnovi predloga vašega osebnega zdravnika ali zdravnika, ki vas zdravi v bolnišnici. Zdraviliško zdravljenje poteka na dva načina: stacionarno zdraviliško zdravljenje (kjer ZZZS krije stroške namestitve, zdravstvenih storitev in zdravstvene nege) ter ambulantno zdraviliško zdravljenje (kjer ZZZS krije stroške zdravstvenih storitev). Poleg tega vam omogočajo nadgradnjo vašega zdraviliškega zdravljenja s številnimi samoplačniškimi terapevtskimi storitvami za oblikovanje optimalnega programa zdravljenja. Njihova skrb je usmerjena v vaše zdravje in dobro počutje.

Ambulantna fizioterapija

V Thermani Laško izvajajo ambulantno fizioterapijo za lokalno območje in širšo okolico. Za tovrstno storitev se lahko naročite na osnovi delovnega naloga, ki ga izda osebni zdravnik ali zdravnik specialist, na primer fiziater, travmatolog ali ortoped. Pri naročanju upoštevajo stopnjo nujnosti, ki jo določi napisani delovni nalog.

Obnovitvena rehabilitacija

Obnovitvena rehabilitacija je namenjena ohranjanju in preprečevanju zapletov po preboleli bolezni ali poškodbi. Ta program je zasnovan za goste, ki si želijo ohraniti svoje psihofizične sposobnosti, povečati odpornost organizma in preprečiti poslabšanje dolgotrajnih bolezni. V Zdravilišču Laško izvajajo obnovitveno rehabilitacijo za številna stanja, vključno s paraplegijo, multiplo sklerozo, fibromialgijo, boreliozo, revmatskimi obolenji, motnjami v telesnem in duševnem razvoju, cerebralno in otroško paralizo, diabetesom, osteoporozo, psoriazo, celiakijo, ter za osebe po možganski kapi ter vojne in delovne invalide.

Samoplačniške ambulante in posvetovalnice

V sklopu Centra medicine v hotelu delujejo tudi samoplačniške specialistične ambulante in posvetovalnice. Obravnava posameznikov je prilagojena njihovim potrebam in temelji na individualnem pristopu priznanih specialistov različnih medicinskih strok, ki so se uveljavili tako doma kot v tujini. Specialisti prihajajo iz različnih uglednih ustanov, kot so UKC Ljubljana, UKC Maribor, Splošna bolnišnica Celje in Ortopedska bolnišnica Valdoltra. Ponosni so, da na enem mestu združujejo znanje, izkušnje in strokovnost.

Športna rehabilitacija – vrnitev v športno formo

V Zdravilišču Laško ponujajo vrhunske pogoje za kvalitetno in profesionalno športno rehabilitacijo tako profesionalnih kot rekreativnih športnikov. Njihov pristop je popolnoma prilagojen posamezniku, kjer določijo program glede na športnikove potrebe in želje. Glavni cilj je zagotoviti čim hitrejšo in varno vrnitev športnika v športne aktivnosti. Pri izvajanju športne rehabilitacije sodeluje multidisciplinarni tim, ki vključuje zdravnika specialista fizikalne in rehabilitacijske medicine, fizioterapevta, medicinsko sestro in maserja.

Celostna obravnava za hitro vrnitev

S strokovnim znanjem in bogatimi izkušnjami nudijo celostno obravnavo športnikov, ki zajema več faz. To vključuje klinično in funkcionalno oceno športnikovega stanja, postavitev fizioterapevtske diagnoze, izvedbo fizioterapevtskih postopkov in metod, vrednotenje rezultatov ter strokovno svetovanje in izdajo priporočil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja