zdravilišče laško fizioterapija
Zdravilišče Laško

Zdravilišče Laško – fizioterapija za dobro počutje

Zdravilišče Laško je zdravilišče z več kot 160-letno tradicijo. Predstavlja kraj, kjer se združita zdravje in dobro počutje. Svojim obiskovalcem že več kot stoletje omogočamo številne dejavnosti in terapije, ki jim pomagajo do boljšega počutja, vitalnosti telesa ali učinkovitejše rehabilitacije po poškodbah ali daljših boleznih. Eden izmed ključnih programov, ki ga izvajajo naše strokovno usposobljene ekipe je tudi Zdravilišče Laško – fizioterapija, ki dokazano pomaga pri številnih težavah, poškodbah ali bolezenskih stanjih.

Kratka zgodovina zdravilišča

Zdravilišče Laško ima na slovenskih termalnih tleh zelo dolgo in častitljivo zgodovino. Nastalo je na območju pomembnih termalnih izvirov Laškega in se skozi čas razvilo v prijetno in vsem generacijam prijazno zdravilišče. Za Zdravilišče Laško je značilno, da je ves čas svojega obstoja težilo k enostavnosti zdraviliških in hotelskih kompleksov. Zdravilišče je zato vse do danes ohranilo izjemno priljubljenost, saj je primerno tudi za osebe, ki jih pestijo gibalne težave. Od leta 2008 se zdravilišče imenuje Thermana d.d., ki združuje izjemno bogato zdraviliško ponudbo.

Danes vam to znano slovensko zdravilišče ponuja številne storitve, od kopanja, wellnessa, masaž, rehabilitacijske zdravstvene nege, med drugim pa tudi posebej prilagojen zdravstveni program Zdravilišče Laško – fizioterapija. Slednje se zaradi celovitosti vsako leto udeleži vse več slovenskih in tujih klientov.

Zdravilišče Laško – fizioterapija, ki zares pomaga

Program Zdravilišče Laško – fizioterapija, ki se izvaja v Thermani Laško, zajema vse klasične postopke balneoterapije, kinezioterapije, elektroterapije, magnetoterapije, laserske terapije, termoterapije, fototerapije, hipobarične terapije, limfne drenaže, masaže in inhalacije, poleg tega pa vključuje tudi različne specialne metode in tehnike. Fizioterapijo in delovno terapijo v Zdravilišču Laško izvajajo strokovno usposobljeni terapevti s specialnimi znanji, ki izjemno dobro poznajo fizionomijo telesa, vadbo pa prilagodijo zmožnostim in zdravstvenemu stanju vsakega posameznika.

Glavni namen fizioterapije je, da se posamezniku po poškodbi, bolezni ali operaciji, čim bolj učinkovito povrne prvotno zdravstveno stanje in se mu tako omogoči, da se čim prej vrne v svoje življenjsko in delovno okolje. To pa lahko dosežemo zgolj z doslednim izvajanjem vseh potrebnih vaj in postopkov, ki jih določi strokovnjak. Naša ekipa zdravstvenih delavcev in fizioterapevtov se zato ves čas izobražuje in spoznava z najnovejšimi trendi in učinkovitimi metodami s področja fizioterapije in delovne terapije. S ponosom lahko povemo, da naš inovativno zastavljen program Zdravilišče Laško – fizioterapija združuje največ različnih metod in postopkov in je kot tak označen za enega najbolj celovitih programov na tržišču.

Poleg klasične fizioterapije smo z namenom doseganja najboljših rezultatov v sam program vključili tudi številne druge metode, ki vplivajo na še boljši učinek fizioterapevtskih. Danes namreč že vemo, da se vsako telo povsem individualno odziva na različne vadbe in terapije. Zato smo za doseganje najboljših rezultatov združili različne dokazano učinkovite postopke, kot so zdravljenje s termalno vodo, laserska terapija, krioterapija, termoterapija, terapija v magnetnem polju, masaža in številne druge tehnike, ki kot celota pomagajo pri bistveno hitrejši in efektivnejši rehabilitaciji.

Tehnološke novosti v Thermani Laško

V Zdravilišču Laško se zelo dobro zavedamo pomena najnovejših izboljšav in odkritij s področja zdravstva, zato smo ves čas pozitivno naravnani do tehnik in postopkov, ki dokazano pomagajo ljudem do boljših rezultatov rehabilitacije in zdravljenja. Klasičnemu programu Zdravilišče Laško – fizioterapija smo zato dodali še nekaj drugih novosti in ga na tak način še dodatno izpopolnili:

  • terapija z udarnimi valovi: visokotehnološko dovršena neinvazivna terapija, pri kateri s pomočjo udarnih valov v tkivu vzpostavljamo in okrepimo celjenje. Na tak način izboljšamo samo regeneracijo po poškodbah in operacijah. Uporablja se predvsem pri zdravljenju degenerativnih sprememb in kalcinacij tetiv ter pri kronični mišični bolečini v vratu ali hrbtu (mišični vozli).
  • SKANLAB: terapija z globinskim segrevanjem, ki poveča lokalno prekrvavitev, zmanjšuje bolečine, izboljša elastičnost in mobilnost. Toplota s stimulacijo živčnih vlaken pospeši prenos živčnih impulzov in na tak način lajša bolečine. Uporablja se predvsem za akutne, subakutne in kronične poškodbe v mišicah in kostnih tkivih.
  • K-laser: terapija pomaga pri hitrejšem celjenju poškodovanega tkiva, poleg tega pa ima tudi izjemen protivnetni in protibolečinski učinek. Dodatno pospešuje še različne metabolne procese in izboljša vaskularno in živčno delovanje.
  • HI-TOP terapija: visokotonska protibolečinska terapija, ki s svojim delovanjem direktno vpliva na celični metabolizem. Uporablja se za zdravljenje bolnikov z obrabo kolen, kolkov ter za bolnike z lumbalnim ali cervikalnim sindromom in z zamrznjeno ramo.
  • Hypervibe terapija: posebej zasnovana terapija na vibracijski plošči, s pomočjo katere se stimulira naravni telesni odziv na vibracije. Na tak način izboljšamo telesno stabilnost in refleksno mišično akcijo.

Dejstvo je, da program Zdravilišče Laško – fizioterapija zajema zares široko paleto najrazličnejših vadb in terapij, ki so primerne tudi za rehabilitacijo oseb z najbolj kompleksnimi poškodbami ali bolezenskimi stanji. Pri tem pa naj poudarimo, da je vadba individualno prilagojena vsakemu posamezniku, saj se zavedamo, da je vsaka oseba edinstven individuum. Na tak način s programom dosegamo zares izjemne rezultate in pridobivamo zadovoljstvo in naklonjenost strank.